Den 3 september 1983. Ett mycket viktigt datum.

Det finns en massa företeelser som tillägnats en egen dag i vår almanacka. Internationella kvinnodagen, våffeldagen, bullens dag för att bara nämna några. Eftersom det tycks vara fritt fram för vem som helst att ”döpa” dagar på detta sätt tänkte jag själv försöka. Alltså utropa Ballongens egen dag! Den lär väl knappast bli allmänt känd, men ändå.

Lämpliga datum? För mig finns det endast ett tänkbart alternativ: Den 3 september. Alltså det datum då det första Ballongen-avsnittet sändes år 1983. Detta vet vi med säkerhet eftersom det   finns mycket tillförlitliga källor på nätet som upplyser om detta. Jag tror att ytterst få av oss har hört detta avsnitt när det sändes, och att ännu färre minns vilket datum det var.

Hur som helst tar jag nu på mig ett stort ansvar. Inför Gud den allvetande, och i denna församlings frånvaro, utropar jag stolt den 3 september som den Internationella Ballongen-dagen! Ni som inte tycker som jag kan skriva till varandra!* Om två år, alltså år 2013, är det 30-årsjubileum!

/Nisse.P.H

* ”Alla ni som inte hade väntat er att vi skulle utnyttja den här billiga effekten, kan skriva till varandra.” Replik av Bengt Grafström i avsnitt 21. Lustigt nog är detta ganska vanligt idag. Man hittar likasinnade på nätet och skriver till varandra. Dock mycket svårt med snigelpost när det begav sig på 80-talet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.